luni, 8 februarie 2010

ati privi viata ca pe o sansa de progres personal

Ideea este de a sta in contact cu spiritul tau si daca tot esti aici pe PAMANT ce ar fi sa inveti cum sa ai diferite perspective ale acestei lumi astfel sa te simti centrat,sa poti lua in considerare diferite criterii , fara sa te pierzi,fara sa treci in acea stare fara control; multi oameni tin cont doar de pozitia lor, foarte multi; egocentrismul iti limiteaza foarte mult oportunitatea de a invata de la altii; stai si reflecteaza la un feedback negativ primit intrebandu-te :oare are dreptate ?, ce se intampla daca raspund la primul impuls? jignesc oare ? ce am de castigat si ce am de pierdut ?
Ce ne impiedica sa ne intrebam? Stam in mintea noastra si cautam repede un raspuns ,eventual , acid :las ca-i arat eu ...acest fel de raspuns devine atat de obisnuit incat il repetam apoi in aproape orice context...ce comanzi subconstientului aceea iti va da ulterior.. sa vrei sa te schimbi inseamna sa-ti dai seama ca SUFERI:'asa nu mai merge! trebuie sa fac ceva !'
Pentru unii oameni nu este foarte simplu , mai ales cand vreo 20 -30... de ani ai ai facut acelasi lucru ; pentru mine cel mai greu mi sa parut a invata sa ma detasez, si acum cred ca pentru persoanele a carui mod de functionare se caracterizeaza prin verbul A SIMTI , care iau decizii in functie de sentimente , au mai mult de muncit la schimbare dar cu ghidare orice este posibil.
Am citit azi pe Empower o astfel de disputa si din pozitia de observator cred ca amandoi aveau nevoie de o reflexie mai profunda , de un alt vocabular , pentru ca trebuie sa inveti cum sa dai un feedback negativ si cum sa il primesti!
TU CUM PROCEDEZI?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu